fbpx
+382 67 337 372 │ +382 67 855 588 │ matnekretnine@yahoo.com

Vaši rezultati pretraživanja

SVAKODNEVNI PORAST TRŽIŠNE VRIJEDNOSTI NEKRETNINA – SUKOB RUSIJE – UKRAJINE

Objavio matVeljko na 3 travnja, 2022
0

Na ovu temu niko ne može da padne u iskušenje,  zatvori oči ili skrene misli bar jednom u toku dana.

Svi smo svjedoci naglog porasta tržisnih vrijednosti nekretnina u 2022 god.

Uz tekući sukob između Rusije i Ukrajine, postoji mogućnost da bi on mogao imati značajan uticaj na crnogorsko tržište, što će na kraju uticati na tržište nekretnina, pošto tržišta širom sveta osećaju neizvjesnost.

Ova ratna situacija između Rusije i Ukrajine dovešće do povećanja cijena nekoliko roba kao što su nafta, cement, TNG, dizel i pšenica,željeza,  između ostalih.

Ako poraste cijena cementa i drugih sirovina koje se koriste za izgradnju, onda će u narednim mjesecima rasti i stope na tržištu nekretnina. Ovo je odličan primjer kako spoljne geopolitičke tenzije utiču na tržište nekretnina i hipoteke.

Pre nego što su vijesti o sukobu izašle u svijet, kamatne stope su rasle, ali su iznenada posle ruskog napada na Ukrajinu, kamate na hipoteke na kratko pale, globalno. Međutim, na globalnom nivou, prema ekspertima za hipotekarnu industriju, kamatne stope će verovatno rasti na duži rok, bez obzira na nedavni pad. Razlog za ovaj uticaj je isključivo neizvesnost rata među velikim nacijama. Rat u Ukrajini i Rusiji vodi ka nekoliko ekonomskih sankcija, koje bi zauzvrat mogle dovesti do previranja na tržištima roba i energije na globalnom nivou.

Sa ovom trenutnom ratnom situacijom između Rusije I Ukrajine , očekivani rast u sektoru nekretnina mogao bi biti još veči.

Pitamo se cesto da li će ovo stati uskoro to je pitanje na koje sigurno niko nema odgovor!!!

Naravno na to će uticati velika potražnja i manjak ponude.

Sve ovo utiče velikim dijelom na formiranje cijene nekretnine, uglavnom u formi poskupljenja.

U suštini ovaj trend neće nestati uskoro !!!

  • Napredna pretraga

Usporedite oglase