fbpx
+382 67 337 372 │ +382 67 855 588 │ matnekretnine@yahoo.com

Vaši rezultati pretraživanja

Politika kolačića

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo na sajtu i preporučili sadržaj koji bi vas mogao zanimati.

Možete naznačiti da prihvatate našu upotrebu kolačića u skladu sa ovom politikom tako što ćete kliknuti na OK na odgovarajućem mjestu na baneru koji se pojavljuje na sajtovima ili nastaviti da koristite sajtove nakon što se baner prikaže. Međutim, imajte na umu da ako ne kliknete na „OK, ali nastavite da pretražujete sajtove, smatraće se da ste prihvatili našu upotrebu kolačića (i za šta ih koristimo) u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Šta su kolačići?

Kolačići su dijelovi informacija koje internet lokacija prenosi na vaš hard disk u svrhu čuvanja podataka. Upotreba kolačića je industrijski standard – naći ćete ih skoro svuda na internetu. Kolačići se koriste za prepoznavanje posjetilaca kada se vrate na naše sajtove. Kada saznamo da ste to vi, možemo da prilagodimo vašu posjetu na mreži.

Takođe možemo da procijenimo naš sadržaj i usluge i da prilagodimo naše sajtove posjetiocima na osnovu drugih informacija koje prikupljamo, kao što su IP adrese, koje su brojevi dodijeljeni vašem računaru kad god koristite internet, oznake piksela (ili jasni gif-ovi) i tip internet pretraživača ili operativnog sistema koji koristite. Ove informacije se prikupljaju zajedno, ali ih možemo povezati sa vašim ličnim podacima korišćenjem kolačića kao što je gore opisano.

Koje kolačiće koristimo?

Kada posjetite sajtove, sljedeće vrste kolačića mogu se preuzeti na vaš uređaj:

Postoje dvije vrste kolačića:

Trajni kolačići ostaju na korisnikovom uređaju određeni vremenski period koji je naveden u kolačiću. Oni se aktiviraju svaki put kada korisnik posjeti veb lokaciju koja je kreirala taj određeni kolačić.

Kolačići sesije su privremeni. Oni omogućavaju operaterima veb lokacija da povežu radnje korisnika tokom sesije pretraživača. Sesija pretraživača počinje kada korisnik otvori prozor pretraživača i završava se kada zatvori prozor pretraživača. Kada zatvorite pretraživač, svi kolačići sesije se brišu.

Kolačići takođe imaju, uopšteno govoreći, četiri različite funkcije i mogu se kategorisati na sljedeći način: „strogo neophodni“ kolačići, kolačići „performanse“, kolačići „funkcionalnosti“ i kolačići za „ciljanje“ ili „reklamni“ kolačići.

Strogo neophodni kolačići su neophodni za navigaciju po veb lokaciji i korišćenje njenih funkcija. Bez njih ne biste mogli da koristite osnovne usluge kao što su registracija ili korpe za kupovinu. Ovi kolačići ne prikupljaju informacije o vama koje bi se mogle koristiti za marketing ili pamćenje gdje ste bili na internetu.

Primjeri kako koristimo „strogo neophodne“ kolačiće uključuju:

– Postavljanje jedinstvenih identifikatora za svakog jedinstvenog posjetioca, tako da se brojevi posjeta mogu analizirati.

– Omogućava vam da se prijavite na The Independent vebsajt kao registrovani korisnik.

Kolačići učinka prikupljaju podatke u statističke svrhe o tome kako posjetioci koriste veb lokaciju; ne sadrže lične podatke kao što su imena i adrese e-pošte i koriste se za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva na sajtu.

Evo nekoliko primera kako koristimo kolačiće učinka:

– Prikupljanje podataka o posjetama veb sajtu, uključujući broj posjetilaca i posjeta, dužinu vremena provedenog na sajtu, stranice na koje su kliknuli ili odakle su posjetioci došli.

– Za poređenje sa drugim sajtovima koristeći podatke prihvaćene od strane kompanija za mjerenje i istraživanja.

Informacije dobijene pomoću kolačića za performanse pomažu nam da razumijemo kako koristite sajt; na primjer, da li ste ranije posjetili ili ne, šta ste pogledali ili kliknuli i kako ste nas pronašli. Zatim možemo da koristimo ove podatke da bismo poboljšali naše usluge. Obično koristimo nezavisne analitičke kompanije za obavljanje ovih usluga za nas i kada je to slučaj, ove kolačiće može postaviti treća strana (kolačići treće strane).

Ako ste se registrovali na sajtu, možemo kombinovati podatke iz veb analitike i njihove kolačiće sa informacijama koje ste nam dostavili, kako bismo vaše iskustvo učinili ličnijim tako što ćemo vam preporučiti određene članke na osnovu vašeg ponašanja ili prilagođavanje emailova sadržajem koji bi vam mogao biti zanimljiviji. To bismo uradili samo ako ste nam dali dozvolu da komuniciramo sa vama. Ponekad su podaci korišćeni od kompanija za veb analitiku prikupljeni prije nego što ste se registrovali ili prijavili. U ovim slučajevima, ako koristimo ove podatke da bismo vas identifikovali, koristimo ih samo u skladu sa našim obavještenjem o privatnosti.

Funkcionalni kolačići omogućavaju korisnicima da prilagode način na koji sajt izgleda za njih: mogu da pamte korisnička imena, jezičke postavke i regione, i mogu se koristiti za pružanje više ličnih usluga kao što su lokalni vremenski izvještaji i vijesti o saobraćaju.

Evo nekoliko primjera kako koristimo funkcionalne kolačiće:

– Čuvanje vaših korisničkih podešavanja na stranici vašeg naloga

– Zapamtite da li ste ranije bili na sajtu kako vam se ne bi prikazivale poruke namjenjene korisnicima koji su tu prvi put.

Kolačići za oglašavanje i targetiranje se koriste za prikaz oglasa koji su relevantniji za vas, ali takođe mogu da ograniče broj puta koji vidite oglas i da se koriste za određivanje efikasnosti kampanje praćenjem klikova korisnika. Oni takođe mogu pružiti sigurnost u transakcijama. Obično ih postavljaju reklamne mreže trećih strana uz dozvolu operatera sajta, ali ih može postaviti i sam operater. Oni mogu da zapamte da ste posjetili sajt i ove informacije mogu da se dijele sa drugim organizacijama, uključujući druge oglašivače. Međutim, oni ne mogu da utvrde ko ste, pošto prikupljeni podaci nikada nisu povezani sa vašim profilom.

Dva glavna načina na koje koristimo kolačiće za oglašavanje i targetiranje su navedena u nastavku:

– Oglašavanje zasnovano na interesovanjima (ili oglašavanje ponašanja na mreži) je mjesto gdje naši davaoci usluga postavljaju kolačiće na vaš uređaj koji pamte vašu aktivnost pregledanja veba i grupišu vaša interesovanja kako bi vam pružili ciljane reklame koje su relevantnije za vas kada posjetite Portonovi.com. Vaša prethodna veb aktivnost se takođe može koristiti za zaključivanje o vama, kao što su vaša demografija (starost, pol itd.). Ove informacije se takođe mogu koristiti kako bi vam reklamiranje na independent.co.uk postalo relevantnije. „Retargetiranje“ je oblik oglašavanja zasnovanog na interesovanjima koji omogućava našim partnerima za oglašavanje da vam pokažu oglase odabrane na osnovu vaše aktivnosti pretraživanja na mreži van sajta. Ovo omogućava kompanijama oglašavanje ljudima koji su prethodno posjetili njihov sajt. Ovi kolačići će obično biti postavljeni na vaš uređaj od strane nezavisnih reklamnih mreža i u nastavku smo naveli glavne mreže trećih strana sa kojima radimo.

Bez ovih kolačića, onlajn reklame na koje naiđete biće manje relevantne za vas i vaša interesovanja.

  • Napredna pretraga

Usporedite oglase